Het Reinier de Graaf ziekenhuis bedankt de regio voor de Compassiebeer

Gisteren is de Compassiebeer op het voorplein van het Reinier de Graaf ziekenhuis officieel onthuld.  Deze 4,5 meter hoge teddybeer met een vacht van plantjes is geschonken door ondernemers en vrijwilligers uit de regio en staat voor de waardering voor de zorg. De onthulling gebeurde in aanwezigheid van directeur Carina Hilders, initiatiefneemster Adriënne Rombout en wethouder van Cultuur Bas Vollebregt. 

Dank

Directeur van Reinier de Graaf Carina Hilders vertelt over de Compassiebeer :“Het is hartverwarmend hoeveel mensen uit onze regio en daarbuiten zich hebben ingezet om deze Compassiebeer mogelijk te maken. Het maakt dat onze zorgprofessionals de beer dagelijks zien en zich gesteund voelen. Die erkenning hebben zij verdiend, zeker in deze zware tijden van COVID-19.” Het Reinier de Graaf ziekenhuis is een sterk regionaal verankerd ziekenhuis dat 24/7 de beste zorg aan patiënten levert. De Compassiebeer staat symbool voor waardering voor de zorg en voor de kracht van lokale verbindingen tussen ondernemers en inwoners. “Samen staan we sterk!’ en dat past bij het Reinier: Samen zorgen we met compassie voor de regio.”

Waardering voor de zorg

Adriënne Rombout van Art Works Well vindt het belangrijk dat de waardering die de afgelopen maanden voor de zorg is ontstaan, ook in de toekomst wordt voortgezet. Om dat te realiseren startte zij het initiatief van de Compassiebeer. “Met de groene groei van deze gigantische knuffelbeer maken wij het gevoel van ‘samen sterk’ zichtbaar. De compassiebeer is een teken van verbondenheid. Sterk, zachtaardig en open voor verandering. Ik gun dat iedereen compassievol om kan gaan met zijn of haar gegeven situatie.”

De Compassiebeer staat symbool voor waardering  voor de zorg en voor de kracht van lokale verbindingen tussen ondernemers en inwoners. De beer  is opgebouwd door middel van een stalen constructie en is maar liefst 4,5 meter hoog en 3,5 meter breed. Met een inventief bewateringssysteem wordt de vacht van plantjes automatisch verzorgd. Het Reinier de Graaf is trots op de Compassiebeer en bedankt iedereen die zich hiervoor heeft ingezet.

Bekijk de video over de Compassiebeer hieronder: