Helpen in tijden van crisis? Meld u aan via helphetreinier.nl

Op dit moment werkt het Reinier de Graaf ziekenhuis met man en macht om patiënten die besmet zijn met het coronavirus te behandelen. Ook zijn we druk met het zo goed mogelijk helpen van onze andere patiënten. Dit vraagt om een andere manier van werken en veel van onze medewerkers worden getraind en ingezet op de Intensive Care. Hierdoor blijven veel niet-zorg gerelateerde taken liggen, zoals het beantwoorden van de telefoon en het invullen excelsheets. 

Reinier de Graaf krijgt veel berichten van mensen die ons hiermee willen helpen. Om dit in goede banen te leiden hebben wij het platform helphetreinier.nl ontwikkeld. Via dit platform kunt u zich aanmelden om het ziekenhuis te helpen. Vervolgens gaan wij aan de slag met het koppelen van de juiste mensen aan de juiste taken. Zodra er taken zijn die passen bij uw profiel, krijgt u van ons een bericht. Hoort u niets van ons, dan hebben we nog geen taak voor u gevonden.

Wilt u helpen met het maken van mondmaskers? Dan willen we u vragen om uzelf hiervoor niet aan te melden via dit platform. Op dit moment hebben we namelijk meer dan genoeg mensen om de mondkapjes te maken. We willen iedereen bedanken die zich hiervoor heeft aangemeld, we zijn overweldigd door de vele fijne reacties.