Groen vinkje voor goede stomazorg

Reinier de Graaf krijgt voor het derde opeenvolgende jaar het groene vinkje van de Nederlandse Stomavereniging. Dit vinkje laat zien dat u bij Reinier de Graaf optimale stomazorg kunt verwachten. Voor zowel de colo- en ileostomazorg als de urinestomazorg voldoen we aan alle 13 normen van de Nederlandse Stomavereniging.

Zo zijn stomaverpleegkundigen op alle werkdagen beschikbaar voor telefonisch contact of een poliklinisch consult. Ook betrekken we de partner bij voorlichting. Als zelfzorg niet lukt, helpt Reinier met het regelen van thuiszorg. Reinier biedt hiernaast ook extra’s zorg voor stomapatiënten. We organiseren bijvoorbeeld twee keer per jaar samen met het HAGA ziekenhuis een inloopspreekuur voor lotgenoten. Zij kunnen van gedachten wisselen en ervaringen delen over het leven met een stoma. 

De Stomavereniging heeft de normen voor het groene vinkje opgesteld samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen. Op www.stomazorgwijzer.nl ziet u per ziekenhuis welke stomazorg aanwezig is.