Gewoon K

Chantal Deen kreeg in maart 2014 de diagnose borstkanker. Chantal heeft het hele proces van mammapoli, chemokuur, operatie en bestraling in Reinier de Graaf doorlopen. Vincent Dezentjé was haar behandelend oncoloog. Over Reinier de Graaf is Chantal heel positief. “Ik vond het prettig dat er ruimte was voor persoonlijke gesprekken en dat de artsen niet op de klok kijken en juist de tijd voor mij namen. Ondanks alles heb ik zelfs kunnen lachen met de ‘witte jassen’. Uiteraard hoop ik niet in het nieuwe pand te hoeven komen.” 

Van blog naar boek 

In deze heftige periode is Chantal begonnen met schrijven. “Een vriend uit Abu Dhabi adviseerde mij om te gaan bloggen, zodat ik niet het hele verhaal aan iedereen hoefde te vertellen en ook hij met het tijdsverschil kon lezen hoe het met mij ging.” Een uitgever die Chantal kende vertelde: “Als je zo doorgaat kun je een boek schrijven.” Chantal: “Hoewel ik daar op dat moment niet mee bezig was, is het boek met 88 van de 150 blogs er toch gekomen. Met de titel ‘Gewoon K’”. 

Chantal heeft in Delft ook een boekpresentatie gegeven. “Er kwamen zelfs medewerkers van het ziekenhuis naar mijn boekpresentatie. Mijn oncoloog was op dat moment helaas naar een congres en daarom ben ik nu hier om hem te bedanken en mijn boek aan hem te overhandigen.” Hij vindt het erg knap dat Chantal haar ervaringen heeft opgeschreven. “Ik ben vereerd dat Chantal mij persoonlijk het boek komt brengen, in de vakantie heb ik tijd en zal ik het zeker gaan lezen.”

De aandacht voor het boek van Chantal wordt steeds groter. Haar doel is om binnenkort bij Humberto Tan aan te schuiven en uiteindelijk 100.000 boeken te verkopen. 

Meer informatie over Chantal en haar boek vind je op www.gewoonk.nl