Geslaagde eerste vriendenochtend


“Het is namelijk ONS ziekenhuis”, “We voelen ons hier thuis”. Deze en nog veel meer uitspraken werden vol vuur geuit tijdens de eerste Vriendenochtend van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf, maandag 16 november. Tijdens een informele bijeenkomst maakten de particuliere donateurs  kennis met elkaar, deelden zij ervaringen en kregen van alles te horen over de projecten van de Stichting waaraan zij een bijdrage leveren.

Rowena Timmermans, fondsenwerver voor het Reinier de Graaf en de Stichting Vrienden opende de ochtend waarna Jolanda Versteegen, Hoofd van de Kinder- en Jeugdafdeling en Nicole ten Grotenhuis, Hoofd van de Spoedeisende Hulp vertelden waarom hun giften zo belangrijk zijn en wat er met het geld wordt gedaan. Ook konden de ‘vrienden’ vragen stellen en in gesprek gaan met de verschillende sprekers. Er werden zelfs nieuwe ideeën voortgedragen, waar de Stichting weer mee verder kan.

De genodigden waren enthousiast. “Het voelt altijd zo vertrouwd wanneer je binnenkomt. Dat was al zo in het oude ziekenhuis, maar nu nog steeds. We vinden het fijn dat we nu andere donateurs ontmoeten en betrokken worden bij de verschillende projecten.” Aldus een van de genodigden. 

De ochtend werd afgesloten met een korte rondleiding door het ziekenhuis. Ook werd er in de Stilteruimte gezamenlijk één minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Een prachtig moment om te delen. Een van de Vrienden gaf aan dat we op deze manier werken aan saamhorigheid. Het juiste gevoel in deze tijd van onrust.