Geen kerstgeschenk, maar gift voor patiënten

Cheque van Xcellent voor oncologie Reinier de Graaf ziekenhuis

Xcellent ICT Groep heeft dit jaar geen kerstgeschenken aan haar relaties gegeven maar het budget ingezet als gift voor projecten in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Met de gift ondersteunt Xcellent twee specifieke projecten op de afdeling oncologie: troostkoffers & workshops Look Good, Feel Better. 

Kanker raakt ons

“Of je nu op de school van je kinderen met iemand praat of in je eigen familie kijkt, kanker raakt ons allemaal. Daarom vonden wij deze projecten zo aansprekend,” vertelt Ingrid Prompers van Xcellent, een ICT-dienstverlener met vestigingen in Delft en Amersfoort.  Prompers overhandigde vandaag de cheque aan Hetty Muller en Marielle Bakker, gespecialiseerd oncologie verpleegkundigen van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Beide projecten worden mogelijk gemaakt door stichting Vrienden van Reinier de Graaf.

Steun is nodig

Marielle Bakker en Hetty Mulder zijn erg blij met de gift. “Hiermee kunnen we troostkoffers maken voor kinderen van ouders met kanker. Met de workshops van Look Good Feel Better geven we de oncologie patiënten zelf een steuntje in de rug. Zij gaan samen met lotgenoten aan de slag met haar, huid en verzorgingstips van professionals. En dat is zeker nodig na de chemo- en bestralingskuren, maar het is ook heel fijn om deze ervaring met elkaar te delen.”

Meer voor elkaar

Wilt u net als Xcellent ook iets doen voor patiënten in het Reinier de Graaf ziekenhuis? Kijkt u dan op www.vriendenvanreinier.nl of neemt u contact op met de fondsenwerver: r.timmermans@rdgg.nl