Gebouwenloop Reinier groot succes

Een van de zwaarste maar leukste runs in de regio; de Reinier de Graaf Gebouwenloop. Zaterdag 18 juni was alweer de 4e editie. En wat voor een. Een warming up in de regen, rennen door de plassen, vijf verdiepingen op en neer in de garage en ook in het ziekenhuis traplopen naar boven en beneden.  Ruim 150 deelnemers telde de loop. Directievoorzitter Carina Hilders gaf het startschot en rende daarna zelf ook fanatiek mee. "Een fantastisch initiatief. Zo zie je hoe verbonden iedereen is met het ziekenhuis.”

Winnaars

Voor de tweede keer op rij won op de 5 km heren: Leon Wenteler. Het zilver was voor Rens Nagtegaal. Bij de dames won Kitty Kapitein en werd Alette van de Kraan tweede. Op de 2,5 km won  Mathijs de Vries,  Kees de Bie werd tweede. Madelon van de Kuur pakte de  eerste positie bij de dames en Marloes Kerkhof de  tweede. Alle uitslagen en foto’s verschijnen begin deze week op  Facebook. 

We doen het voor ouderen

Zoals altijd  was ook dit jaar een  goed doel gekoppeld aan de Gebouwenloop. Het realiseren van spel- en beweegmaterialen  voor ouderen patiënten van het Reinier de Graaf ziekenhuis zodat zij afleiding hebben en zich meer kunnen ontspannen. Het inschrijfgeld leverde  al  € 1.860,- op. De directie van Reinier verdubbelt dit bedrag. Particuliere en zakelijke sponsoren dragen eveneens hun steentje bij. De exacte opbrengst is binnenkort bekend.