Extra aandacht voor uw botten tijdens Wereld Osteoporose Dag

Vandaag (20 oktober) is het Wereld Osteoporose Dag. Tijdens deze dag wordt aandacht gevraagd voor osteoporose (botontkalking) en de gevolgen hiervan. Het is belangrijk en noodzakelijk om osteoporose tijdig te ontdekken om zo preventieve maatregelen te kunnen nemen.

Patiënten van Reinier de Graaf van vijftig jaar en ouder die behandeld worden voor een botbreuk kunnen zich op de Osteoporosepoli laten onderzoeken op botontkalking. De medewerkers van de poli helpen daarnaast met het adviseren over leef- en eetgewoonten van patiënten en het voorschrijven van medicijnen. Beweging, menu en medicatie kan het risico op nieuwe botbreuken namelijk halveren.

De Stichting Fragility Fracture Care, opgericht door specialisten van het Reinier de Graaf ziekenhuis, zet zich in om osteoporose onder de aandacht te brengen van behandelaars. Daarnaast is de stichting actief op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar botontkalking en het uitwisselen van verzamelde kennis.

Patiënten kunnen voor meer informatie over osteoporose ook terecht bij de landelijke Osteoporose Vereniging. Deze vereniging organiseert op zaterdag 5 november aanstaande de Bot in Balans dag in Corpus te Oegstgeest. Hier worden onder meer lezingen en workshops gehouden om bezoekers te informeren over osteoporose. Voor meer informatie en aanmelden: www.osteoporosevereniging.nl of via 070-8200 611 (maandag t/m donderdag 9.00 – 13.00 uur).