Dementieketen Delft organiseert bijeenkomst over dementie

Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Op die dag wordt aandacht gevraagd voor de ziekte dementie. Hierbij wordt gekeken naar de impact van deze ziekte voor de patiënt en vrienden en familie. In het kader van Wereld Alzheimerdag organiseert de dementieketen Delft, waar het Reinier de Graaf ziekenhuis onderdeel van is, een bijeenkomst in het Gasthuis. Het thema is: ‘Meer dan gewoon vergeten?’.

Binnen de dementieketen Delft werken medewerkers vanuit verschillende Delftse zorg- en welzijnsinstellingen met elkaar samen. Tijdens de bijeenkomst lichten onze neuroloog Jolijn Kragt en klinisch neuropsycholoog Tim Vaessen, wijkverpleegkundige Anja Loos en casemanager Marian Brugman toe hoe de ziekte ontstaat en zich na de diagnose ontwikkelt. Ook is er aandacht voor het omgaan met beperkingen als gevolg van dementie. 

De voorlichtingsbijeenkomst is bedoeld voor patiënten, mantelzorgers, ketenpartners en andere geïnteresseerden uit de regio Delft. De bijeenkomst is op 21 september van 13.45 tot 15.45 uur op de vijfde etage van het Reinier de Graaf Gasthuis, Reinier de Graafweg 5 in Delft in de zaal Melkmeisje 2-3. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.delftvoorelkaar.nl.

Ouderen met geheugenproblemen worden gestimuleerd door de speciale tovertafel in het Reinier de Graaf Gasthuis.