Daten met zorgprofessionals

Daten met professionals uit de zorg? Dat kan tijdens de beroependate op 14 januari in het Reinier de Graaf Gasthuis. Tijdens een actief programma maken deelnemers kennis met leerwerktrajecten in de zorg, de werkvloer, het beroep en de zwaarte van de combinatie leren en werken. Deze keer is het thema ‘Richting Straling’. 

Op de afdelingen radiologie (röntgen), radiotherapie en nucleaire geneeskunde hebben medische stralingstoepassingen een grote waarde. Dit vraagt deskundigheid van de professionals die deze technieken gebruiken. Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen (MBB-ers) spelen een belangrijke rol in het onderzoek en de behandeling van patiënten.

De Beroependate is bedoeld om jongeren en (jong)volwassenen te enthousiasmeren voor een opleiding tot MBB-er, bekendheid te geven aan leerwerktrajecten in ziekenhuizen in de regio en om een realistisch beeld te geven van het beroep en de opleiding. Dit om uitval en teleurstelling te voorkomen.

De date is een initiatief van Reinier de Graaf, Bronovo, Lange Land, HagaZiekenhuis en Medisch Centrum Haaglanden. Via de website www.volgjehart.nl informeren deze ziekenhuizen gezamenlijk geïnteresseerden over werken en leren in de zorg en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de Beroependate. Inschrijven voor de Beroependate kan ook via www.volgjehart.nl.  In 2014 volgen meer beroependates, telkens met een ander thema en in een ander ziekenhuis.