Carina Hilders in Top 10 meest invloedrijke vrouwen

Welke vrouwen in Nederland hebben vanwege hun functie ‘absolute invloed’ ofwel macht? Opinieblad Opzij bracht het in kaart, stelde een Top 100 samen en zette Reinier de Graafs directeur medische zaken en gynaecoloog Carina Hilders op een tiende plaats in de categorie Gezondheidszorg. In de jurering werd meegenomen hoe de genomineerde vrouwen de ‘absolute macht’ gebruiken en of zij zichzelf profileren in het eigen veld en daarbuiten.

Samenwerking zorgprofessionals
Carina Hilders kreeg haar Top 10 positie onder andere vanwege haar functies: hoogleraar medisch management en leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voorzitter van het programma ‘Aanpak verspilling in de zorg’. Vanuit de laatstgenoemde functie zet zij het belang van een goede samenwerking tussen zorgprofessionals op de kaart.

Jury
De jury, die 50 deskundigen uit het veld raadpleegde, bestond uit juryvoorzitter Sybilla Dekker (oud-minister van VROM, voorzitter Talent naar de Top), Bercan Günel (partner en oprichter van NGL International en Woman Capital commissaris en coach), Maria Henneman (Henneman Media Management) en Irene de Bel, hoofdredacteur van Opzij. De Top 100 meest invloedrijke vrouwen kent 10 categorieën.