Bezoekregeling weer aangescherpt

Door de stijging van het aantal besmettingen in de regio en de toename van het aantal patiënten in het Reinier de Graaf gasthuis, zijn we genoodzaakt de bezoekregeling aan te scherpen.

Vanaf morgen (vrijdag 23 oktober) mogen patiënten 1 bezoeker per dag ontvangen. Deze bezoeker mag ook niet meer dan 1 keer per dag op bezoek komen. Deze maatregel treffen we om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor kunnen onze medewerkers hun aandacht volledig aan patiëntenzorg besteden.

Wij begrijpen dat dit een ingrijpende maatregel is, die voor zowel onze patiënten als voor onze bezoekers een grote impact kan hebben. Daarom kijken wij samen met de behandeld arts of we deze regeling in specifieke situaties kunnen versoepelen. Denk hierbij de kinderafdeling, de afdeling Kraam- en verloskunde, afdeling Neonatologie en aan terminale patiënten.

Tips: Om teleurstelling te voorkomen, vragen we u vooraf af te stemmen met familie en vrienden wie, wanneer op bezoek komt. Ook is het mogelijk om telefonisch of via beeldbellen contact te houden met uw dierbare als de gezondheidssituatie dit toe laat.

Wij vragen u niet naar het ziekenhuis te komen als u coronagerelateerde klachten heeft, zoals koorts, hoesten en/of luchtwegklachten. Al onze maatregelen leest u op onze website.

De reguliere bezoektijden blijven gehandhaafd.