Beweegweek Reinier de Graaf succesvol afgesloten

Vanmiddag heeft onze directeur bedrijfsvoering Stefan Kroese de Beweegweek afgesloten. In totaal is door medewerkers, patiënten en bezoekers 3051,2 kilometer afgelegd op de spinningfietsen die de gehele week in het Gasthuis in Delft stonden, de afstand van Delft naar de Noordkaap. Daarnaast is € 9445,00 sponsorgeld opgehaald, wat naar verwachting de komende week nog iets verder zal oplopen. Deze opbrengsten gaan we besteden aan de aanschaf van beweegmaterialen voor patiënten, zoals hometrainers.

De afsluiting van Kroese kwam in navolging op de presentatie van Erik Scherder, hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Scherder legde onze medewerkers uit waarom bewegen zo belangrijk is voor onze hersenen. 

De Beweegweek, die van 8 tot en met 12 oktober plaatsvond, was bedoeld voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Initiatiefneemster en ergotherapeut Maaike Philippo kijkt terug op een mooie week: “Er bleek veel animo voor de activiteiten die we hebben georganiseerd. Van yogalessen voor patiënten tot kickboksles voor medewerkers, van spinnen in de centrale hal tot stoelmassages: bewegen is een thema dat aanspreekt. Wie weet komt er volgend jaar nog een vervolg op deze week, dat zou natuurlijk geweldig zijn.”

Wij danken onze sponsoren voor hun bijdrage aan onze Beweegweek: DSW Zorgverzekeraar, Gispen, Karlas Fietsen, Tijd voor Mij, Lifeguard, Ergocare, SportsArt, Hovenier v/d Heijden, Westvliet Bewaking, Ondernemersfonds Delft, High Five Health Promotion en Vitalife.