Beleef de innovaties van Reinier de Graaf in het Innovatiecentrum

Sinds kort heeft Reinier de Graaf een eigen Innovatiecentrum. Hier kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers van alles te weten komen over de innovaties in het ziekenhuis. Denk bijvoorbeeld aan videoconsulten, bedsensoren, wandelend solliciteren en de robotrollator. Het Innovatiecentrum is te vinden in de centrale gang op de begane grond van het Gasthuis in Delft, naast het Stiltecentrum.

In het interactieve Innovatiecentrum hangen twee schermen waarop patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen zien en lezen hoe Reinier de Graaf innoveert om de zorg beter te maken. Op een van de schermen is het mogelijk om zelf informatie over het ziekenhuis op te zoeken en filmpjes te kiezen om te bekijken. Ook kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers op dit grote aanraakscherm puzzels maken. 

“Als topklinisch ziekenhuis vinden we het belangrijk om te innoveren en om dit te laten zien”, aldus manager MVO en Innovaties José Postma. “Er gebeuren in Reinier de Graaf zoveel mooie dingen op het gebied van innovatie. Het is goed om dit met de buitenwereld te delen. Niet alle innovaties zijn namelijk voor iedereen zichtbaar, terwijl we hiermee wel onze zorg elke dag beter maken.”