Behandelingen Reinier de Graaf positief beoordeeld

Patiënten met blaas- en dikke darmkanker en etalagebenen zijn bij Reinier de Graaf in goede handen. De borstkankerzorg valt zelfs in de categorie ’beste zorg’. Dat blijkt uit een onafhankelijke vergelijking van CZ onder Nederlandse ziekenhuizen. Chirurgen die veel ervaring hebben met een bepaalde operatie, leveren betere zorg, is het uitgangspunt van de zorgverzekeraar.

Dat de borstkankerzorg van Reinier de Graaf in de hoogste categorie valt is niet verbazingwekkend. Deze behoort al jaren tot de beste van Nederland. Dit werd recentelijk weer bevestigd door de toekenning het roze lintje van de BorstkankerVereniging Nederland. De hoge scores worden behaald door onder meer de grote ervarenheid van chirurgen, diagnostiek op één dag, aanwezige voorzieningen en gestructureerd behandeloverleg met andere specialisten voor en na de operatie.

Ook de blaasverwijderingen worden goed beoordeeld. CZ hanteert een minimum van 50 blaasverwijderingen per jaar om in de categorie ‘beste zorg’ te belanden. De Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) – de wetenschappelijke beroepsvereniging voor medisch specialisten in de urologie- hanteert een minimum van 10 operaties per jaar. Een aantal dat het Reinier de Graaf met 18 per jaar ruimschoots behaalt.

Voor perifeer arterieel vaatlijden, een aandoening waarbij aderverkalking in de benen optreedt, en dikke darmkanker voldoet het Reinier de Graaf eveneens aan de eisen van CZ. Voor de behandeling van darmkanker kreeg het ziekenhuis onlangs zelfs het predicaat ‘goede zorg’ van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), een belangenvereniging bestaande uit 25 kankerpatiëntenorganisaties.

Onder het motto "Alles voor betere zorg" helpt CZ haar verzekerden bij het maken van de beste keuze uit het zorgaanbod. De prestaties van ziekenhuizen worden gewaardeerd op basis van eisen (indicatoren) die te maken hebben met medische kwaliteit en patiëntervaringen.