Aanschaf bewegingsprogramma helpt kinderen bij hun herstel

Fietsen door de Rocky Mountains, door de dierentuin wandelen of een stadstocht door Delft maken. Het is allemaal mogelijk met het interactieve programma Silverfit, waarmee kinderen tijdens hun ziekenhuisverblijf op een hometrainer, ligfiets of loopband aan de hand van een video door de stad of natuur kunnen bewegen.

Via de aangesloten digitale 3D-camera zijn verschillende virtuele ervaringen mogelijk voor de patiënten op de Kinder- en Jeugdafdeling van Reinier de Graaf. Onze fysiotherapeuten kunnen kinderen zo stimuleren om meer en vaker te oefenen. Daardoor herstellen zij doorgaans sneller. Doordat de ‘routes’ die op het scherm te zien zijn een koppeling hebben met het oefenapparaat, bepalen de kinderen zelf de snelheid van de film door het tempo waarmee zij bewegen.

De aanschaf van het Silverfit-programma voor de Kinder- en Jeugdafdeling is mogelijk gemaakt door de gesponsorde fietstocht van Maassluis richting Santiago de Compostella van de vrienden Ebe de Bruin en Kees Zoutman. De zoon van Ebe ligt regelmatig als patiënt op onze Kinder- en Jeugdafdeling. Omdat bewegen van groot belang kan zijn voor het herstel en de conditie van kinderen tijdens hun ziekenhuisverblijf, wilden de vrienden hiervoor graag geld inzamelen. Laura de Bruin, de dochter van Ebe, nam de Silverfit vanochtend in gebruik op de hometrainer.

Behalve de kinderen, kunnen ook patiënten op de afdeling Oncologie gebruik maken van het Silverfit-programma. Voor oudere patiënten en dialysepatiënten was er dankzij het Innovatieplatform van Reinier de Graaf al eerder een Silverfit-programma aangeschaft.