Warme herinneringen die ik koester…..

Geschreven door: Marion Wagemans Locatie & periode: 1980-1984, Oude en Nieuwe gasthuis (tot 1984)

In maart 1979 ben ik in het Oude en Nieuwe Gasthuis begonnen met de A-opleiding. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik daar wilde gaan werken en een sollicitatiegesprek had met Zr. Jol.

De jaren die ik daarna heb doorgebracht in het “Oude Nieuwe” hebben mij heel veel gebracht. Niet alleen heb ik er mijn man ontmoet waar ik nu nog steeds erg gelukkig mee ben (destijds een oudere jaars- leerling), maar het heeft ook een basis gelegd voor mijn verdere ontwikkeling als mens en voor mijn loopbaan.

Er zijn zoveel herinneringen die ik aan die tijd heb; de dagelijkse gang van zaken op de afdelingen, het bijwonen van een bevalling, eerste keer “oudste ” draaien, intensieve zorg voor patiënten, soms toch gevolgd door overlijden.

Broodjes shoarma

Maar ik denk ook aan het leven dat ik verder in Delft had. Ik noem bijvoorbeeld het wonen in de zustersflat, de nu nog steeds hechte vriendschap met een collega uit die tijd, de nachtdiensten waarbij broodjes shoarma werden gehaald. En niet te vergeten de grappen en grollen die toch ook werden uitgehaald. Volgens mij in de huidige tijd ondenkbaar!

Hoe bijzonder was de reünie uit 2008, waarbij er na zoveel jaar weer contact was met avondhoofden, hoofdzusters, collega’s en artsen, waarbij iedereen herinneringen en verhalen deelden.

Ik kijk met onnoemelijk veel trots en plezier terug op mijn tijd in Delft en wat het mij gebracht heeft. Nu komt er dan een nieuw ziekenhuis met een nieuwe toekomst Ik koester echter voor altijd de herinneringen aan het Oude & Nieuwe Gasthuis!