Spanning bij de bevalling

Geschreven door: Eveline Vogelaar-Deighton en mijn zusje Bea Peskes-Deighton Locatie & periode: 1975-1979, Bethel

Mijn herinnering gaat terug naar het jaar 1978. Ik was zwanger van mijn tweede kindje. Mijn jongere zusje was ook zwanger van haar tweede, wat natuurlijk heel leuk was. Zij was uitgerekend eind maart 1978, ik juli 1978. (Toevallig kregen we ons eerste kindje allebei in 1974!)

Op donderdag 30 maart werd ik wakker en had ik een bloeding gehad. Ik moest natuurlijk gelijk opgenomen worden in het ziekenhuis. Ik was 6 maanden zwanger. Ik ging naar het Bethel ziekenhuis op de 7e verdieping. Daar werd ik opgewacht door de verpleging die al wisten dat ik kwam. En door mijn zusje, die 31 maart zou bevallen van een zoon, met een keizersnede. Ik moest plat liggen en mocht niet meer van mijn bed af.

Bedden naast elkaar

Die vrijdag de 31e vergeet ik nooit meer. Mijn zus kreeg een zoon. En wat duurde het lang eer ik wat hoorde. Ik had zelfs verhoging van de spanning. Onze gynaecoloog was dr. Spinka. Hij kwam persoonlijk aan mij vertellen hoe de bevalling gegaan is. Mijn zus heeft het heel zwaar gehad. Toen ze wat was opgeknapt, mochten onze bedden even naast elkaar. Ze is nog twee weken gebleven. Dat was heel gezellig.

Daarna heb ik nog een paar weken alleen gelegen. Dr. Spinka was een fantastische man en goede gynaecoloog. Onze dochter werd in juni een maand te vroeg geboren!

Ik werk nu als vrijwilliger in het Reinier de Graaf en denk nog vaak terug aan die tijd in het Bethel ziekenhuis!!

Reacties
Cobi Ziaja schreef: 1 december 2014 om 12.26, Mooi verhaal, ontroerend!