Nieuw leven in nieuw ziekenhuis

Geschreven door: Thea de Kok-Ruiterman Locatie & periode: 1970-1974, Sint-Hippolytus

Dinsdag 28 april 1970.

Ik was in verwachting van mijn tweede zoon en op de ochtend van 28 april begonnen de weeën. De dokter kwam en zei me dat als ik het nog op kon houden, ik naar het nieuwe ziekenhuis mocht.

 

Ze waren ’s morgens begonnen met het overbrengen van de patiënten. ’s Middags naar het nieuwe ziekenhuis. Wat me gelijk opviel was dat het er erg koud was. Ik hoefde niet te gaan liggen vanwege de kou. De dokter zei, net als bij de oudste, u moet het eerst zelf proberen (de oudste was met de keizersnee geboren) en dit zou nu weer zo zijn.

Nee, weer de hele middag gewacht maar uiteindelijk werd ik naar de operatiekamer gereden en om 19.40 uur werd Paul geboren. Mijn man moest met de zuster mee naar de couveuse en de zusters wisten zelf de weg niet. Maar na een paar keer vragen waren ze er toch.

Zelf kreeg ik mijn zoon pas de andere dag te zien. Ik moest eerst helemaal bijkomen van de operatie. Ik kreeg bloemen en een fruitmand van het ziekenhuis wat ik erg leuk vond.

Krabbel

In oktober kreeg ik van een bevriende zuster een blad, genaamd “krabbel” waarin stond te lezen hoe het gegaan was bij de eerste baby en de eerste operatiepatiënt. Hierbij stuur ik een kopie van dat artikel. Het is maar goed dat ik dat niet geweten heb want anders had ik helemaal zenuwachtig geweest.

Al met al een hele ervaring die ik nog dikwijls verteld heb.