Eerste mannelijke verpleger

Geschreven door: Mevrouw van Galen
Locatie & periode: Sint-Hippolytus, Voor 1970

Mijn schoonvader is als portier begonnen in het oude sint-Hippolytus. Daar werd hem gevraagd of hij geen studie wilde doen voor verpleger omdat hij daar altijd veel belangstelling voor toonde. Nadat hij zijn papieren had gehaald, ging hij als eerste mannelijke verpleger werken.

Later is hij als broeder op de ambulance gaan werken.

Mijn man werkte in die tijd als jong jochie in de keuken. Samen hebben ze de verhuizing mee gemaakt. De keuken werd door prinses Margriet bezocht. Mijn schoonmoeder heeft in die tijd ook gewerkt in het ziekenhuis. Zij zat in de schoonmaak. Alle drie praten er soms nog over.

Dit is een reactie op het verhaal, geschreven door: Ton Rohling

In 1962 trad ik in dienst van het Hippolytus Ziekenhuis. Ik was toen al 4 jaar gediplomeerd met diploma A en B. Eerst als hulp op de poli bij Zr. Cunegonda, daarna ook werkzaam in de obductiekamer. Verder doorgegaan naar de OK, werkzaam bij Zr. Dolorosa als OK-assistent. Geleidelijk door als hulp bij Dr. Admiraal met Zr. Sebastiana.
Tot 1968 heb ik met veel plezier daar gewerkt. In die periode is er wel een man als portier in het ziekenhuis gekomen. Weet niet of het dezelfde is waarover eerder geschreven is. Waarvan akte.