Bijna altijd feest in de woonflat van Bethel

Geschreven door: Stella Beerman-Van Iperen
Locatie & periode: 1975-1979, Bethel

In 1976 kwam ik naar het Bethel ziekenhuis en ging tevens intern in de woonflat van het ziekenhuis. Spannend, maar het was meteen gezellig! Ik was voedingsassistente op 5- 1 (zie foto) interne geneeskunde. Het was hard werken, 10 dagen achter elkaar, dan 4 dagen vrij. Zuster Renkema (strenge zuster) was hoofd van de afdeling, later werd dit zuster Groeneveld.

Het was een super tijd, een fijne afdeling en in de Woonflat was het (bijna altijd) feest. Wat een mooie vriendschappen! Je werd je bed uit gebonsd als je een keer op tijd je mandje in wilde. Hup mee de stad in, naar De malle Molen en de Kurk. Mentrix Margo hield ons liefdevol in de gaten, later kwamen daar Betty en Liesbeth bij.Halve ziekenhuis bewandeld

In 1978 ging ik naar 4-2, afdeling chirurgie. Combi job, voedingsassistente en afdelingssecretaresse. In later stadium werd ik part time afdelingssecretaresse op de kinderafdeling. Ik heb het halve ziekenhuis bewandeld…

Maar anno nu…. zijn Margo van Herwijnen, mijn zus Clara Clijsen – van Iperen en ondergetekende al druk doende om namen van oudbewoners van de woonflat te verzamelen om een woonflat reünie te houden. We zijn al ver, maar toch…. niet iedereen is te vinden op Facebook of LinkedIn.

Oproep

Dus bij deze direct een oproep: Was je ooit woonflatbewoner, wil je graag bij de reünie zijn, stuur een mailtje naar stellabeerman@hotmail.com. Weet jij nog namen, geef dit ook ajb door!