Bethel als rode draad door mijn leven

Geschreven door: Hans C. Slob
Locatie & periode: 1975-1979, 1980-1984, B-gebouw (vanaf 1982), Bethel

Ik ben in september 1976 begonnen met de A opleiding in het Bethel; sollicitatie gesprek met Mw. Jacques en hoofd van de opleiding Zr. Fleur.

Bar

Enorme leuke tijd en onze groep was ook niet meer verplicht om in de woonflat te wonen. Ik woonde toen zelf aan de Mozartlaan, dus 5 minuten lopen van het ziekenhuis. Was wel veel te vinden in de bar van de woonflat, waar het soms erg laat werd. In die tijd waren er niet veel mannen in opleiding , en in onze groep waren we met, zoals ik me herinner, 8 mannen.

Op diverse afdeling stage gelopen; begonnen op 6-1, daarna 5-1, 4-1, kraam, kinder- en IC als keuze afdeling bij Addy van Loon. Hoofden van afdeling waren in die tijd Ton Brul, Zr Groeneveld, Thijs Wijzenbroek, Greet de Waard, Zr Sterrenburg als hoofd verplegingsdienst.

Als vervolg opleiding mijn IC opleiding gedaan vanuit het Bethel in het Leyenburg, met aansluitend de opleiding voor Anaesthesia (welbekende Van Der Schaar opleiding, omdat er toen nog geen erkende opleidingen voor deze specialisaties waren).

Specialisten

Vanaf 1980 op de OK begonnen als anesthesie verpleegkundige met Mw. Dr. Land, Dr. Erel en Dr Lacki. De specialisten in die tijd waren Dr. Verschuyl en Dr. Broodman en natuurlijk Dr. Jan Lamore. Later Dr. Koning als vaatchirurg, Dr Jansen als orthopeed, Dr Spinka en Dr Vreuls als gynaecologen, en Dr Blaas oogarts en Dr Kool voor de KNO. Dr. Gallas en Welling als urologen.

Er waren ook leuke artsen in opleiding zoals Dik Eland, Ron te Slaa (helaas vroeg overleden) en Jon Bruin, Hans de Wal en Gosse Oosterhof (is nu een topper in de oncologische urologie). Geweldige tijd gehad en ook hard moeten werken; overuren van rond de 100 uur waren geen uitzondering, maar veel geleerd.

Stap naar commercie

In 1987 de overstap naar de commercie gemaakt (het duwtje in de rug kwam doordat ik afgewezen werd als hoofd anesthesie midden in de fusie met het Hippolytus). De vergaarde kennis gebruik ik nog dagelijks als sales- en marketing manager bij een medisch bedrijf waar wij ons richten op single patiënt-use producten op gebied van anesthesie, chirurgie orthopedie en traumatologie.

Ik denk met veel plezier terug aan de 11 jaar ervaring in een van de top klinieken in Nederland. Dus het Bethel en de opleiding in de zorg loopt nog steeds als een rode draad door mijn leven.