Bouw OK-complex op bezoekersparkeergarage Gasthuis Delft

Bouw OK-complex Delft

Begin september zijn de eerste voorbereidingen voor de bouw van een kleinschalig OK-complex van het Gasthuis Delft getroffen. Het plan is om twee nieuwe operatiekamers, 12 dagverplegingsbedden en 6 stoelen voor oogbehandelingen op het dak van de bezoekersparkeergarage in Delft te bouwen. Dit dagbehandelingscomplex zal door middel van een loopbrug verbonden worden met het OK-complex in het Gasthuis.

Deze OK-capaciteit is nodig omdat de huidige operatiekamers in Voorburg komen te vervallen. Door de veranderende zorgvraag en de technologische ontwikkelingen heeft het Reinier de Graaf ziekenhuis besloten de zorg meer te gaan concentreren. Zo verplaatsen we de (complexe) zorg en ingrepen waar een ziekenhuisopname voor nodig is vanuit Voorburg naar onze hoofdlocatie in Delft. In Voorburg en Naaldwijk behouden we moderne poliklinieken waar patiënten terecht kunnen voor spreekuren, controles en diagnostiek. Deze aanpak sluit aan bij onze missie om patiënten de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment te geven.

 In de nieuwe operatiekamers in Delft, die medio 2020 afgerond worden, zullen vooral eenvoudige ingrepen plaatsvinden in dagbehandeling. Naar verwachting kan het nieuwe complex begin 2021 in gebruik worden genomen. 

Parkeren
Tijdens de bouw van de operatiekamers zijn de bovenste twee etages van de parkeergarage tijdelijk gesloten vanuit veiligheidsoogpunt. Omdat er hierdoor tijdelijk minder parkeerplekken zijn, zijn er ruim 200 tijdelijke parkeerplaatsen op het braakliggende terrein tegenover de ingang en het voorplein van het ziekenhuis. Eind dit jaar kunnen alle bezoekers naar verwachting weer parkeren in de bezoekersparkeergarage. 

Bouwupdate 6 september 2019: Start demontage dak bezoekersparkeergarage
Begin september zijn we gestart met de eerste voorbereidingen voor de bouw van een kleinschalig OK-complex op het dak van de bezoekersparkeergarage bij het Reinier de Graaf Gasthuis Delft. Tot nu toe verlopen de werkzaamheden volgens plan. Inmiddels zijn we gestart met plaatsen van steigers rondom de parkeergarage.

Vanaf maandag 9 september starten we met het demonteren van het garagedak. Dit kan zorgen voor beperkte geluidsoverlast. Deze werkzaamheden duren tot 18 oktober en vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 18.00 uur.

 

 

Omleidingen vanwege herinrichting Reinier de Graafweg

Vanaf 2 september tot eind 2019 is de Jan Thoméelaan aan de achterzijde van het Reinier de Graaf Gasthuis afgesloten. Dit vanwege voorbereidende werkzaamheden door de gemeente Delft voor de herinrichting van de Reinier de Graafweg.

Fietsers en voetgangers kunnen omrijden via de Apothekersweg en de achterzijde van het ziekenhuis, langs het parkeerterrein voor medewerkers (zie de blauwe lijn op onderstaand kaartje). Er zijn verkeersregelaars aanwezig om fietsers en voetgangers de goede kant op te leiden. Vanwege de veiligheid is het niet toegestaan om via de leveranciers- en ambulancetoegang te lopen of te fietsen. Omrijden via de weg langs de voorzijde van het ziekenhuis is niet mogelijk in verband met de bouw van het OK (operatiekamer)-complex op het dak van de bezoekersparkeergarage. Lees verder.

De gemeente Delft wil de Reinier de Graafweg gaan verbreden. Er komt een aparte baan voor het openbaar vervoer en een tweerichtingsfietspad. Er komen nieuwe aansluitingen (inclusief zebrapaden en verkeerslichten) met het voorplein en het personeelsparkeerterrein. De weg krijgt uiteindelijk een directe verbinding met de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam. Bekijk hier een impressie van de gemeente Delft.