Inspiratiedag voor (ex-)kankerpatiënten

Op zaterdag 5 oktober 2019 organiseert het Reinier de Graaf ziekenhuis samen met Stichting Pluk de dag een speciale dag voor (ex-)oncologiepatiënten. ‘Pluk de dag’ is voor hen een inspiratiedag om te ontspannen, nieuwe inzichten op te doen en lotgenoten te ontmoeten. Het programma bestaat uit activiteiten waarin zowel lichaam als geest centraal staan. Zo zijn er onder meer workshops improvisatie, meditatie en omgaan met ziekte. Ook kunnen deelnemers op verschillende manieren in beweging komen, een massage krijgen en wordt er een gezonde lunch geserveerd. 

Pluk de Dag vindt plaats bij Art Centre Delft,  Rotterdamseweg 205 in Delft, tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Deelname is gratis en het is mogelijk om kosteloos een introducé mee te nemen. Patiënten kunnen zich inschrijven en opgeven voor de workshops van hun keuze via de website van Stichting Pluk de dag. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Marielle Bakker, gespecialiseerd oncologieverpleegkundige bij Reinier de Graaf: “Als je getroffen wordt door kanker staat je leven vanaf dat moment geheel in het teken van deze ziekte. Dat is enorm ingrijpend, zowel voor de patiënt als zijn of haar naasten. Daarom wilden we, naast het leveren van kwalitatief goede zorg, iets extra’s doen voor oncologiepatiënten. Tijdens Pluk de dag kunnen zij inspirerende workshops volgen en nieuwe perspectieven ervaren. Ook leren zij om zichzelf centraal te stellen in plaats van de ziekte. Daarom zijn we blij dat we dit programma samen met Stichting Pluk de dag kunnen aanbieden.” 

Pluk de dag wordt mede mogelijk gemaakt door Tom en JoAnne Droog uit Canada.

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  (0174) 63 77 00
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info

Word vriend van Reinier